Hae
Salla Salmela

Kun koti ei tunnu kodilta

Tämä koti ei tunnu kodilta. Ei tuntunut silloin, kun tänne muutettiin, eikä nyt vaikka ollaan muuttamassa tänään jo pois. Tämä Aurinkolahden asunto on ollut koko ajan meille väliaikainen ratkaisu. Asunnossa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta meidän päässä koti on koko ajan ollut se valmistuva asunto, jota ollaan yli vuoden ajan jo odotettu ja sen valmistumista seurailtu.

Tulevan asunnon kylpyhuone. Ihanaa päästä uuteen kotiin!

Asunnon sisustus ja oman näköiseksi laittaminen on niin tärkeätä ja se tekeekin kodista kodin. Myös se, ettei tämä missään vaiheessa ollut meidän koti, vaan Markuksen sukulaisen asunto, teki tähän sen fiiliksen, että ollaan vaan kyläilemässä hetki täällä. Päätettiin jo muuttopäivänä 10kk sitten, että ei ripusteta seinille tauluja tai hyllyjä, eikä tehdä muutenkaan pysyviä sisustusratkaisuja tähän asuntoon. Päätettiin myös, että hankitaan uusia huonekaluja vasta tulevaan asuntoon.

Tämä on meille nyt Markuksen kanssa yhdessä kolmas muutto ja niin se on Tedillekin. Alkaa siis olemaan jo rutiini tähän touhuun ja vanhat muuttolaatikotkin pääsi taas käyttöön.

Meidän ensimmäinen koti

Muutin Markuksen luokse, kun olin 19-vuotta. Asuttiin asumisoikeusasunnossa Malmilla. Meillä oli hulppea ylimmän kerroksen kulmahuoneisto! No ei se kyllä hulppea millään tavalla ollut. 😅 Neliöitä oli silloin 62,5, vaikka kyseessä olikin kaksio. Asunnosta sai pulittaa yli 800€/kk, vaikka kyseessä olikin asumisoikeusasunto. Meillä oli ihanat muovimatot koko asunnossa sekä pientä pintaremonttia vaativa asunto muutenkin. Tämä oli myös Tedin ensimmäinen asunto. 🐶 Kyllä se kodilta tuntui, mutta edellisen tyttöystävän sisustus ja heidän yhdessä ostamat tavarat ei saaneet mulle ikinä niin kodikasta tunnelmaa.

Malmi oli asuinalueena ihan kiva. Plussaa oli muutaman minuutin päässä oleva aktiivinen koirapuisto, lähikauppana Prisma ja hemmetin hyvät kulkuyhteydet mihin vaan. Lisäksi meillä ei ole ikinä ollut niin ihania naapureita, kuin täällä meillä oli. Malmi ei kuitenkaan loppupeleissä ollut ikinä sellainen paikka, jossa olisin pitkään halunnut asustella. Kerettiin asua Malmilla muutama vuosi, ennen kuin ostettiin valmistuva uudiskohde Mellunkylästä, jossa olen koko lapsuuteni asunut.

ensimmäinen omistusasunto

Muutettiin ensimmäiseen ihka omaan kotiin vuonna 2016, kun ostettiin Mellunkylästä pieni 48 neliöinen kaksio. Tässä asunnossa oli avoin keittiö ja olohuone, oma sauna, lasitettu parveke ja autokatospaikka. Tämä todella tuntui kodilta. Ulkoilumaastot oli mitä ihanimmat ja mun vanhemmille sekä lapsuuden maisemiin meillä oli puolen tunnin kävelymatka. Oman kodin tuntu tähän tuli todella helposti sillä, että saatiin jo rakennusaikana päättää itse saumojen väristä lähtien mitä materiaaleja halutaan asuntoon. Kämpästä tuli siis hyvinkin meidän näköinen.

Kerettiin asua täällä kolme vuotta, kunnes meitä molempia alkoi jo ärsyttämään pitkä työmatka, pitkä kauppamatka ja ylipäätänsä pitkät kaikki matkat. Meillä ei ole ollut Markuksen kanssa autoa, joten hyvät julkiset kulkuyhteydet ovat olleet super tärkeät meille.

Ostettiin tammikuussa 2020 uusi uudiskohde Laajasalosta ja alettiin etsimään vuokrakämppää talon rakentamisen ajaksi. Onneksi Markuksen suvun puolelta järjestyi tämä nykyinen asunto Aurinkolahdesta. Tässä asunnossa koettiin ilot, surut, positiiviset raskaustestit ja valmistumiset. Pääset lukemaan tämän asunnon myynnistä täältä.

Väliaikainen koti

Muutettiin toukokuussa 2020 Aurinkolahteen, josta tänään muutettiin pois. Pääset melkein vuoden takaisiin muuttotunnelmiin täältä. Niin kuin aiemmin mainitsinkin, oli tämä koko ajan meille molemmille väliaikainen ratkaisu odottamaan sitä oikeaa kotia, joten tämä koti ei tunnu kodilta. Välillä tämä ajatus häiritsee mua itseäni, koska tämä kuitenkin oli Saagan ensimmäinen koti. Täällä on opittu ensimmäisen puolen vuoden taidot, mutta tulevassa kodissa opitaan ne ensi askeleet.

Tämä Aurinkolahden asunto oli meille kuin lottovoitto. Älkää ymmärtäkö väärin, ollaan tästä kyllä itsemme ihan kipeiksi maksettu joka kuukausi. Täällä on hulppea asunnon levyinen parveke, jossa on voinut vaunujen kanssakin suhata edes takas nukuttaen Saagaa, 60 neliötä, oma sauna ja parkkihallipaikka. On siis kelvannut paremmin kuin hyvin täällä asustella tämä tovi.

Laajasaloon matka käypi

Nyt on siis jo kolmas muutto menossa ja Tedi osaa melkein pakata jo omat tavaransa muuttolaatikkoon. Taas vaihtuu koti, mutta nyt ollaan siitä kyllä enemmän kuin innoissaan! On niin hyvä olo päästä rakentamaan omaa uutta pesää meidän perheelle ja katsomaan, kun Saaga oppii uusia asioita uudessa kotona.

Meidän kämppää pääset kattomaan tarkemmin täältä. Uudessa asunnossa on 69,5 neliötä, oma sauna, avoin olohuone ja keittiö sekä Saagallekin oma huone. Lisäksi löytyy lasitettu parveke.

Täällä me jatketaan nyt laatikoiden kantamista ja kaappien pyyhkimistä. Näihin tunnelmiin on hyvä lopetella. Uutta kotia pääset parhaiten fiilistelemään meidän kanssa Instagramin puolella. Nähdään siis siellä!

Aivan ihanaa alkanutta viikkoa sinne!

Lue myös:

Muuton muistilista

Vuosi 2020! HUH mikä vuosi!

<3 Salla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *