Hae
Salla Salmela

Vaunujen ratasosa käyttöön

Me otettiin vaunujen ratasosa käyttöön viime viikonloppuna. Mua vähän stressasi etukäteen se miten vaihto vaikuttaa päiväuniin. Saaga on nukkunut päiväunet ihan pienestä pitäen vaunun kopassa. Kun tuttu ja turvallinen koppa vaihdettiin ratasosaan, tuli pieni huoli siitä miten unien nyt käy. Koppa on ollut ihan täydellinen suoja tälle pienelle ja pitänyt suojassa tuulelta, sateelta ja kaikelta mitä ulkoilma vaan tahtoo tarjoilla. Saaga alkaa kuitenkin nyt olemaan siinä iässä, että vaunuissa tahdotaan helposti turhautua selällään köllien ja haluttaisiin nähdä muutakin, kuin taivas tai katto.

vaunujen ratasosa käyttöön

Saaga on kasvanut ihan valtavasti taas kerran lyhyessä ajassa ja haluttiin ottaa vaunujen ratasosa käyttöön. Vaunujen istuinosaan ei tulisi vaihtaa liian aikaisin ja suositus on, että kun lapsi osaa istua ilman tukea, voi istuinosaan vaihtaa. No Saagahan ei vielä osaa istua ilman tukea, joten ei pidetä istuinosaa ylimmässä asennossa vielä ollenkaan. Pidetään Saagaa joko ihan makuuasennossa tai toiseksi matalimmassa, joka vastaa samaa asentoa, kuin sitterissä tai turvakaukalossa. Tässä asennossa Saaga on tykännyt olla ja rauhoittuu heti, jos makuuasento alkaa tympimään.

No miten niiden päiväunien nyt sitten kävi? Vaihto on sujunut todella hyvin ja helposti! Turhaa taas huolestuin tästäkin. Ainakin näissä Britax Smile 3 vaunuissa selkänojan saa ihan makuuasentoon asti, joka vastaa täysin samaa asentoa, kuin kopassakin. Saaga ei ole edes huomannut eroa ja nukahtaa jo ulkovaatteita pukiessa. 🙈 Turvavöitä ei olla vielä juurikaan käytetty, koska Saaga ei pääse itse nousemaan makuuasennosta pystyyn.

Meillä on ratasosaan myös lämpöpussi saatuna, mutta näillä keleillä se on super kuuma. Ollaan siis menty samanlaisella vilttivirityksellä, kuin vaunukopassakin. Saaga on varsinainen kuumakalle ja hikoilee helposti. Ainakin tähän mennessä tämä on riittänyt hyvin, eikä ratasosaan vaihdettaessa ole tarvinnut vaihtaa ulkovaatetusta.

Jos tosi kovat myrskymyräkät vielä iskee, niin pidetään kuitenkin koppa vielä lähettyvillä ja otetaan tarvittaessa käyttöön. Se mikä on hieman hankalampaa nyt ratasosassa on vaunuverhon kiinnitys. Enää kun ei ole vaunukopan magneetteja joiden väliin voi verhon tunkea liehuu vaunuverho tuulessa aika rajustikin. Täytyy käydäkin hankkimassa jokin kiinnityssysteemi vaunuverhon alaosaan. Onko sulla hyvää kikkakolmosta, jolla vaunuverhon saa pysymään paikallaan? Kivaa viikkoa sinne! ☀

Lue myös:

Britax Smile 3 vaunuarvio

Saagan päivärytmi 6kk

Vauva-ajan pelastavat tuotteet

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *