Hae
Salla Salmela

Kevätpöydän tähti – Veriappelsiinijuustokakku

Kevätpöydän täydellinen väripilkku on täällä, nimittäin veriappelsiinijuustokakku! Rakastan juustokakkujen leipomista. Uunia ei tarvita ja kakku valmistuu itsekseen jääkaapissa yön yli täydelliseksi seuraavan päivän juhlia varten. Nyt kokeilin tehdä veriappelsiinijuustokakkua. Meillä kävi tänään liuta vieraita, joten päätin tehdä tarjottavaa, joka näyttää hyvältä vielä senkin jälkeen, kun siitä on ensimmäiset vieraat palansa ottaneet. Pääsin myös kokeilemaan uutta keittiötä ja sitä miten leipominen onnistuu nyt uusissa tiloissa. Olipas kiva huomata kuinka paljon enemmän tilaa ja ja työtasoa saareke toi.

Nyt korona-aikana ei ole juurikaan päässyt vieraita kestitsemään, joten tämä päivä teki kyllä hyvää. Oli ihanaa leipoa, koristella ja päästää oma luovuus valloilleen. Omaa käden jälkeä on niin kiva katsoa. Lisäksi värikkäiden leipomusten tekemisessä on ihan omanlainen fiilis. Mulla ainakin tuli ihan keväinen olo, kun katselin tätä kakkua valmiina.

veriappelsiinijuustokakku

Tarvikkeet:

 • 200g vaniljatuorejuustoa TAI appelsiinituorejuustoa
 • 2dl vispikermaa
 • 4 liivatetta
 • 2 veriappelsiinia ( 1 dl puristettua mehua)
 • 1 vaniljarahka
 • 0,5dl sokeria
 • Haluamasi koristeet kakkuun

Pohja:

 • 12 Digestive keksiä
 • 100g voita

Kakun kiille:

 • 3dl veriappelsiineista puristettua mehua ( n. 5 veriappelsiinia)
 • 3 liivatetta
 • 2 rkl sokeria

Ohje:

 1. Ota haluamasi kokoinen irtopohjavuoka (pienemmällä: paksumpipohjainen korkeampi kakku, isommalla: matalampi ja ohuempipohjainen kakku.) Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohja. VINKKI: Käytä juustokakussa reunakalvoa, niin saat tasaisen siistin reunan juustokakkuun
 2. Sulata voi ja murskaa Digestive-keksit vahvassa muovipussissa kaulimella. Sekoita keksimurska voin kanssa sekaisin. Taputtele vuokaan pohjaksi ja laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista
 3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
 4. Vaahdota vispikerma
 5. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka ja sokeri kerman joukkoon
 6. Raasta yhden veriappelsiinin kuori ja purista tämän jälkeen veriappelsiinit mehuksi. Kuumenna n. 2 rkl mehua esimerkiksi mikrossa ja liota kokoajan sekoittaen liivatteet kuumaan mehuun. (Huolehdi, ettei mehuun jää liivatekökköjä)
 7. Sekoita kuori sekä kuuma ja kylmä veriappelsiinimehu täyteseokseen
 8. Kaada täyte jääkaapissa olleen keksipohjan päälle. Silottele ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi
 9. Kolmen tunnin kuluttua tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi seuraavana päivänä tee kiille: liota liivatteet kylmässä vedessä. Purista veriappelsiinit mehuksi. Kuumenna 3dl veriappelsiinimehua ja lisää sokeri. Sekoita liivatteet mehuun. Kaada jääkaapissa olleen juustokakun päälle ja anna taas jähmettyä. (Itse annoin jähmettyä seuraavaan päivään asti).
 10. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeluun tavallisen appelsiinin paloja, mintun lehtiä, marenkia ja syötäviä kukkia. ?

Mulla ei jäänyt kakun teon jälkeen yhtään veriappelsiinia, joita olisin voinut käyttää koristeluun. ?‍♀️ Siksi käytin tavallista appelsiinia. Super ihanaa kevättä sinne! Kerrothan, jos kokeilit tätä reseptiä (tägää mut vaikka Instassa, niin jaan luomuksesi muillekin nähtäville ?). Painaa tykkää nappia, jos haluat nähdä lisää tämän kaltaisia reseptejä. ❤ Katso myös muut juustokakut: Sitruunajuustokakku Marjajuustokakku <3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.