Hae
Salla Salmela

Mun neuvolakortti VS lapseni

Kaivoin mun vanhan neuvolakortin esille ja mielenkiinnosta päätin vähän verrata miten Saaga on kasvanut vs miten minä kasvoin saman ikäisenä. En tykkää vertailla lapsia toisiinsa, koska kaikkihan me ollaan yksiköitä. Oli kuitenkin mielenkiintoista lähteä vertaamaan Saagan neuvolakorttia mun omaani ja katsoa kasvaako tyttö samalla tavalla kuin äitinsä.

Mun vanha neuvolakorttini ja Saagan neuvolakortti

Mun äiti ei ikinä kirjoittanut mulle vauvakirjaa mistä näkisin mun omia kehitysaskeliani, joten tämä neuvolakortti on ainoa, josta sitä pystyn seuraamaan. Ymmärrän kyllä äitiäni paremmin kuin hyvin, sillä me oltiin veljeni kanssa kaksoset sekä isosisko pyöri vielä parin vuoden ikäerolla taaperona vanhempien jaloissa. Ei ihme, että ei ehditty vauvakirjoja siis täytellä!

Itse synnytyin mitoin: 2780g, 47cm, py 34cm. Olin toki kaksonen ja se pienempi meistä, joten tiesin jo raskausaikana, että mun omista syntymämitoista ei voi päätellä tulevan vauvan mittoja. Saaga syntyi mitoin 3275g, 49cm, py 35,5cm. Mitat olivat meillä siis syntyessä aivan eri maata.

Mun oma neuvolakorttini vuodelta -94 on vähän aikaa nähnyt.

sosiaaliset taidot edellä

Vaikka me lähdettiin ihan eri mitoista Saagan kanssa liikkeelle otin mä aikoinani näköjään nopeasti Saagan mitat kiinni. 1kk neuvolassa olin jo pidempi ja samassa painossa, kuin Saaga. Siitä eteenpäin neuvolakortit meneekin painon kohdalta ihan muutamien kymmenien grammojen erolla, vaikka pituutta mulla itselläni olikin silloin enemmän (huom. n. yhden hurjan sentin verran ?).

Neuvolakorttiani selatessa selvisi se, että lähdin liikkeelle kunnolla vasta 10kk ikäisenä (konttaamaan), mutta tapailin jo aktiivisesti sanoja 1-vuotiaana. Olin siis sosiaalisesti enemmän kehittynyt mitä motorisesti. 1v 3kk ikäisenä puhuin hyvin jo sanoilla. Jännää nähdä miten Saagan puhe edistyy. <3  Saagan jokaisessa neuvolan arviossa lukee iloinen ja virkeä tyttö. Sitä Saaga on kyllä ollutkin. Bongasin samat sanat myös omasta neuvolakortistani. Huomasin myös, että omassa neuvolakortissani luki 5kk kohdalla: kääntyy vatsalleen. Saaga oppi kääntymään myös 5kk ikäisenä vatsalleen. Huomaan joka päivä meissä Saagan kanssa enemmän ja enemmän samaa.

Mun oma 1v neuvolakäyntini arvio

Saagan 6kk neuvolakäynti

Nyt kun Saaga on 7kk ikäinen on hän aika lailla saman kokoinen mitä mä olen ollut saman ikäisenä. Mun 7kk mitat: 7415g, 65,5cm, py 43,8cm. Saagan 7kk mitat: 7620g, 65,2cm, py 45cm. Muuten mennään siis aika lailla samoissa mitoissa, mutta Saaga on perinyt isänsä ison pään. Mun omassa neuvolakortissani lukee: Hyvin kehittynyt, hyväntuulinen tyttö. Aloittelee ryömimistä. Lähdin siis liikkeelle hieman ennen Saagaa, mutta hitaasti minäkin. Veljeni jo konttasti. Voisin siis tässä lopuksi todeta, että ollaan oltu Saagan kanssa hyvin samanlaisia vauvoja. Iloisia, hitaasti liikkeelle lähteviä ja pieniä. <3

Onko teillä omat vanhat neuvolakorttinne tallessa?

Lue myös:

Saagan 3kk neuvola ja ensimmäiset rokotteet

Saagan 5kk neuvola

Saagan 6kk neuvola

Mitä viikossa on opittu?

Nähdään myös Instassa! ?

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.