Hae
Salla Salmela

Vappubrunssi – Vappu 2021

Meidän vappu oli aika poikkeuksellinen tänä vuonna ja vapun kohokohtana meillä oli vappubrunssi Saagan kummivanhempien kanssa. Oikeastaan vappu ei ole ikinä ollut meille mikään iso juhla. Me ei olla oikein koskaan juhlittu vappua lakit päässä Kaivarissa skumppaa juoden. Mullahan ei edes ole lakkia! Lukiota en ole käynyt eikä merkonomi- ja sairaanhoitajan tutkinnoista tullut hankittua ikinä lakkia. Eipä tuo mieskään mennyt hakemaan lakkia häkkivarastosta, vaan se jatkaa pölyyntymistä siellä varaston hyllyllä.

vappuaatto

Vappuaaton suunnitelmat peruuntui omalta osaltani ja Markuskin oli koko päivän töissä. Koko päivä meni siis löhötessä sohvalla ja pääsin katsomaan Ginny & Georgia -sarjan loppuun Netflixistä. Tuli siis aika monta jaksoa tykitettyä telkkarista. ? Aluksi mua harmitti ihan hirveästi se, että suunnitelmat peruuntuivat, mutta päivän päätteeksi olin kuitenkin onnellinen siitä, että vietin ihan vaan löhöilypäivän sohvalla ilman mitään ihmeellisempää tekemistä. Täytän nimittäin päiväni aika aktiivisesti töillä Saagan ollessa päiväunilla. Välillä otan paineita juhlapyhien aikaan siitä, että pitäisi olla jotakin ihmeellistä tekemistä suunniteltuna, mutta nyt vapun jälkeen olen oikeastaan aika onnellinen siitä, että tuli rentouduttua kunnolla ja vietettyä perheellä aikaa.

Saaga jokelteli mun kanssa vierekkäin sohvalla ja katseli pupuhelistintä tunnin putkeen! Välillä käytniin leikkimatolla itsekseen leikkimässä ja pyörimässä ympyrää ja välillä taas tultiin syliin istumaan. Tästä vaiheesta mä kyllä tykkään, että Saaga viihtyy tosi paljon itsekseenkin ja voin hyvällä omalla tunnolla katsoa jakson jotain hyvää sarjaa silloinkin, kun Saaga on hereillä. Päristelyt ja juttelut omille leluilleen vaan hymyilyttää siinä sivussa. Markus pääsi klo 17 irtautumaan tuolta kotitoimistostaan ja käytiin vielä kattelemassa saapunutta kevättä pitkällä vaunulenkillä ja alettiin yhdessä leipomaan tulevaa huomista brunssia varten.

vappuaatto

Vappuaaton aamu meni siivotessa koko asunto. Juuri tänään totesin Markukselle, että pitäisi varmaan kutua useammin vieraita käymään, niin tulisi näitä peilejä ja hanojakin välillä kiilloteltua. ? Siivoilujen jälkeen me valmisteltiin vielä brunssia. Tehtiin mm. kasvivpiirkakka, paisteltiin croissantteja, pilkottiin maloneita ja katettiin pöytää. Saaga nukkui pitkät päikkärit, joten saatiin hyvin kaikki hoidettua. Seuraksi meille saapui Saagan kummivanhemmat, jotka toivat mukanaan vielä lisää herkkuja brunssipöytään!

Saaga ei saanut tänä vuonna vappupalloa. Käytiin niitä katsomassa vappupäivän aamuna, mutta vain ns. huonot olivat enää jäljellä, joten nämä tavalliset saivat nyt kelvata. Ainakin Saaga näytti tykkäävän ihan tällaisesta peruspallostakin. Ensi vuonna katsotaan sitten hienompi pallo, jonka osaakin jo itse kaupasta valita. ❤

vappubrunssi

Vappubrunssi oli aivan ihana! Tuli pitkästä aikaa syötyä ihan kunnolla vatsa ihan pinkeäksi ja nauttia aikuisesta seurasta (muustakin  kuin Markuksen ?). Meidän vappubrunssi koostui sitruunajuustokakusta, croisanteista (+ appelsiini marmeladia), kasvispiirakasta ( sis. fetaa, tomaattia ja parsakaalia), marjoja, maloneita, ananasta, itse tehtyjä munkkeja (+ nutella kermavaahtoa) ja valkosuklaakeksejä sekä tomaatti-mozzarellatikkuja. Juotavana meillä oli perinteistä simaa sekä tuorepuritettua veriappelsiinimehua ja kesävettä mintulla ja mansikoilla.

Tällaisen brunssin voisi ottaa ihan tavaksi. Oli nimittäin ihanaa istua ja syödä pitkän kaavan mukaan hyvässä seurassa. Toki mukana tässä brunssissa oli 3kk ja 7kk vauvat, joten brunssi oli melko vauvapainotteinen. ? Välillä syötettiin, leikittiin, vaihdeltiin vaippaa, nukutettiin ja kierräteltiin lapsia sylistä toiseen.

SItruunajuustokakkuun löydät reseptin täältä.

Toivottavasti sullakin oli juuri sellainen vappu jonka halusitkin! ☀ Ihanaa viikonloppua sinne.

Lue myös:

Ystävänpäivän brunssi

Helsingin paras brunssipaikka

Paljonko meillä menee rahaa herkkuihin?

Nähdään myös Instassa! ?

<3 Salla

2 kommenttia

  1. Jasmin kirjoitti:

    Näyttipä värikkäältä vapulta!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.