Hae
Salla Salmela

Helppo marenkikakku vain puolessa tunnissa!

Helppo ja nopea marenkikakku eli pavlova on löytynyt. Voit siis lopettaa etsimisen. Mä vietin eilen mun ensimmäistä äitienpäivää. Me (lue siis minä) päätettiin tehdä marenkikakku äitienpäivän kunniaksi. Vaikka innoissani olinkin tästä päivästä mulla ei nyt yksinkertaisesti ollut virtaa alkaa leipomaan hulppeita monen vaiheen kakkuja, joten tehtiin hieman yksinkertaisempi tällä kertaa. Tykkään muutenkin tehdä madollisimman yksinkertaisia leipomuksia sekä ruokaa, joten tämä sopi teemaan aika hyvin. Lisää kakkureseptejä laitoin näkyville myös alas, joten jos tämä kakku ei just sua nappaa, niin rullaile alas ja kurkkaa, jos sieltä löytyisi lisää inspiraatiota juhlapäivään.

Nopea marenkikakku – 10 hlö:lle

Tarvikkeet:

 • 2 marenkipohjaa
 • 2,5 dl Valio kinuskikermaa
 • 200 g vaniljatuorejuustoa
 • 2 dl vispikermaa
 • Mustikoita, mansikoita ja Geisha keksejä

Ohje:

 1. Viipaloi noin puolet mansikoista.
 2. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita.
 3. Laita marenkipohja kakkuvadille ja levitä pohjan päälle kinuskikermaseosta ohut kerros. Laita viipaloituja mansikoita päälle.
 4. Laita toinen marenkipohja ensimmäisen kerroksen päälle, levitä taas kinuskikermaseosta ohut kerros ja lisää nyt mustikoita päälle. Pyyhi loput kinuskikermaseokset reunoille.
 5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja pursota marenkikakun päälle sekä reunoille.
 6. Koristele lopuilla marjoilla sekä Geisha kekseillä.

Pienenä varoituksen sanana mun täytyy sanoa, että tämä on todella makeaa kinuskikerman takia. Jos siis makeahammasta kolottaa, on tämä ihan ehdottomasti sun kakkusi. Vispikerman sekaan voi myös halutessaan lisätä esimerkiksi purkin vaniljarahkaa. Marjoja kannattaa olla PALJON, sillä ne raikastavat kakkua huomattavasti. Meillä oli aivan tukahduttavan kuuma äitienpäivänä ja kakun kerma alkoi sulaa välittömästi. Maistui se silti hyvälle!

VINKKI! Saat kakusta näyttävämmän, kun käytät koristelussa myös syötäviä kukkia. Voit myös halutessasi leikata mansikat kauniin mallisiksi.

Näin helppo kakku sopii leivottavaksi huonommallekin kokille, mutta näky on silti värikäs ja kaunis. Jos haluat kakusta vähemmän makean, voit korvata kinuskikerman tavallisella vispikermalla. Kakku sopii myös täydellisesti kesäjuhliin, kun marja-aika on parhaimmillaan! Muista tämä resepti siis myös juhannuksena sekä muissa kesäjuhlissa.☀

Lisää herkullisia kakkuja:

Marjajuustokakku

Sitruunajuustokakku

Veriappelsiinijuustokakku

Nopea mutakakku viidessä minuutissa

Mun ensimmäisen äitienpäivän tunnelmia lisää Instassa! ?

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.