Hae
Salla Salmela
Kaupallinen yhteistyö

1-vuotiaan syyspukeutuminen – Mitä päälle?

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Tänä syksynä meidän perheeseen tuli ajankohtaiseksi aiheeksi 1-vuotiaan syyspukeutuminen. Kerroinkin jo Instan puolella, että turvauduttiin Polarn O. Pyretin vaatetukseen, sillä haluttiin varmasti toimivaa ja laadukasta päälle pantavaa syksyn sade- ja hiekkaleikkeihin.

1-vuotiaan syyspukeutuminen

1-vuotiaan syyspukeutuminen

Tällä hetkellä meillä on syysvaatteiden osalta käytössä vain kokoa 74. Koko on Saagalle vielä hieman iso, mutta hihoja ja lahkeita käärimällä nämä menevät meillä vielä pitkään. Kesävaatteissa meillä oli käytössä koko 68 ja nyt, kun lyhythihaiset on vaihdettu pitkiin, vaihdettiin me koko myös tässä samalla. Saa nähdä miten nämä kestää kaiken ryömimisen, kun ei vielä osata kävellä.

Meille kotiutui nyt syksyksi Polarn O. Pyretin ylisöpöjä uusia syysvaatteita. Omia lemppareita ovat erityisesti merinovillaiset vaatteet sekä nuo collegehaalarit! Laatu ei yllättänyt, sillä päästiin jo viime keväänä testaamaan PO.P:in vaatteita! Tämän vuoksi haluttiin ehdottomasti pitää PO.P meidän vaatekaapissa isosti ja lähteä tekemään pitkäaikaista yhteistyötä. Testattu siis on, joten nytpä kerron mitä vaatteita meillä on Saagalle syksyksi ja mihin keleihin laitetaan mitäkin päälle. Syksyn aikana varmasti viisastutaan vielä lisää, mutta ainakin alku tuntuu hyvinkin lupaavalle! ?

PO.P:in vinkit vauvan syyspukeutumiseen pääset lukemaan täältä!

Sisävaatteet

Collegehaalarit on paras juttu! Koen ne itse niin helppoina. PO.P:in vaatteet ovat onneksi kaikki helppoja pukea nimittäin paidoissa ja bodyissä on nepparit, joilla kaula-aukkoa saa hetkellisesti kasvatettua.

Sisävaatteiden osalta valittiin syksyyn kesäasujen tilalle pitkähihaisia bodyja ja legginssejä sekä collegehousuja. Kysytyin kysymys Instan puolella on joka kerta: ”Vastaako nämä kokoa?” ja joka kerta sanon, että vastaa. Monen merkin vaatteet ovat joko liian pitkän mallisia tai sitten pitää ostaa kokoa suurempaa vaatetta. Koko 74 menee meille nyt PO.P:ilta täydellisesti. Jotkut vaatteista ovat vielä hieman isoja, mutta hihojen ja lahkeiden kääriminen riittää, jolloin jo näkee, että käyttöikää löytyy vaatteilta vielä paljon. Tykkään PO.P:in ajatuksesta, että vaatteet kiertää lapselta toiselle  ja kesävaatteet saavatkin kohta uudet omistajat.

Tämä beige collegehaalari on mun lemppari.

1-vuotiaan syyspukeutuminen

Collegehaalareiden lisäksi valittiin collegepaita koira- ja kissakuviolla, pitkähihaisia bodyja sekä pitkiä housuja, joita onkin näkynyt jo aikaisemmissa postauksissa ja instakuvissa.

Syysmalliston metsäkuvioinen haalari on IHANA!

1-vuotiaan syyspukeutuminen

Ulkovaatteet

Mulla oli todella epävarma olo syyspukeutumisesta vielä hetki sitten. Eihän mulla koskaan ole ollut lapsia joita pukea syksyksi ulos. Viime syksynä Saagalle riitti nallepuku ja paksut peitot tai untuvapuku vaunukoppaan. Välteltiin talvella kovia pakkasia ja pysyttiin paljon sisällä. Tänä vuonna homma on hieman eri, kun lapsi on jo siinä iässä, että viihtyy leikkipuistoissa keinuen ja hiekkaa syöden ?. Varustuksen pitää siis myös olla sen mukainen.

Olen kokenut sään nyt jo hetken aikaa tosi hankalaksi. Aurinko paistaa, mutta silti ulkona tuulee ja lämpömittari näyttää reilusti alle 20 astetta. Säät muuttuvat vain kylmemmiksi, mutta silti en haluaisi isoa kasaa eri ulkovaatteita kaappeihin. Perehdyin siis kerrospukeutumiseen, josta pääset muuten lukemaan täältä tarkemmin.

Käytiin testaamassa sateella kuorihaalarin vedenpitävyys ja nostettiin sisällä kuiva lapsi haalarin sisältä pois.

1-vuotiaan syyspukeutuminen

1-vuotiaan syyspukeutuminen näyttää meillä tältä.

Vaunulenkki ja pikastoppi Puistossa

Kuorihousut kulkee meillä aina vaunuissa mukana. Jos me lähdetään jonnekin muualle kuin pihan hiekkalaatikolle, laitan yleensä PO.P:in windfleece-haalarin Saagalle päälle. Jos vaunulenkin aikana halutaan pysähtyä kivan näköiseen puistoon tai tulee yllättävä hiekkalaatikko deittikutsu, ollaan me valmiita, kun vaan heitetään vaunuista kuorihousut windfleeceen päälle.

No itsehän mietin, että softshell vai windfleece? Makukysymys sanon minä. Windfleece tuntui jotenkin omaan makuun sopivammalta ja lämpimämmältä. Materiaaliltaan oli myös napakampi. Eli jos sulla on superliikkuvainen lapsi, suosittelen enemmän softshellin puoleen kääntymistä, jotta puku antaa enemmän joustoa liikkumiselle. Saaga tapittaa lähinnä paikallaan ja keskittyy hiekan syömiseen, kun hänet laskee istumaan, joten päädyttiin windfleece-haalariin.

Meidän valinta: Collegehaalari, merinovilla kaulahuivi, windfleece, kuorihousut, pipo, kengät, lapaset (vaunuissa)

PO.P:in kuorihousut tulevat rintakehään asti, joten suojaavat superhyvin! Nämä pitää samalla tavalla hyvin vettä, kuin kuorihaalarikin! Tällä hetkellä me mennään vielä kaikista pienimmillä säädöillä, jotka housuihin saa asetettua (koko 74).

1-vuotiaan syyspukeutuminen

Windfleece-haalari suojaa tuulelta ja siinä on vettä hylkivä pinta. Huppu on irrotettavissa helposti neppareilla. Haalari on hengittävää materiaalia ja paras osuus on ehdottomasti käännettävät käden ja jalan suut, jotta Saaga ei pääse repimään sukkia jalasta ?.

Hiekkalaatikolle ja kurasäihin

Me meinataan kokeilla mennä tämä syksy ilman sadevaatteita. Kuorihaalari, kuorihanskat ja kumisaappaat ajavat nimittäin saman asian. Tiesitkö, että kuorivaatteet pitävät vettä yhtä hyvin, kuin sadevaatteet? Vaikka lapsi rymyää ulkona vesilammikoissa, saa kotona kaivaa kuivan lapsen ulkovaatteiden sisältä. Tätä me kokeiltiin jo!

Kokeiltiin myös ekaa kertaa sitten pikkuvauva-aikojen hanskoja, eikä Saaga juurikaan uusista kuorihanskoistaan välittänyt. Neiti istui hiekkalaatikolla kädet sivuillaan ja yritti suullaan haukata haarojen välistä hiekkalaatikolta hiekkaa suuhunsa. ?  Hanskojen opettelu siis vielä jatkuu, mutta kädet pysyivät sentään kuivina ja lämpiminä.

Meidän valinta: (jos on viileää, merinosetti alle lähimmäksi ihoa) collegehaalari, kuorihaalari (jossa irrotettava vuori), kuorihanskat, villasukat ja kumisaappaat

1-vuotiaan syyspukeutuminen

Polarn O. Pyret kuorihaalari irrotettavalla vuorella (koko 74). Meillä ei ole nyt vielä vuorta käytössä ja tässä on siis vain pelkkä kuori ja alla collegehaalari.

Kuorihaalarin pinta hylkii vettä. Kuorihaalari kannattaa mieluummin pyyhkiä kostealla liinalla, kuin pestä jatkuvasti pesukoneessa. Kun kuorihaalarin tai kuorihousut pesee pesukoneessa, kannattaa ne ehdottomasti kuivata kuivauskaapissa tai -rummussa, jotta vedenhylkivyyskäsittely aktivoituu uudelleen.

Myös kuorihanskat pitivät hyvin vettä.

Kylmät päivät – 1-vuotiaan syyspukeutuminen ❤️ Merinovilla

Säät viilenevät koko ajan, mutta kauppaan ei tarvitse lähteä ostamaan uusia vaatteita. Kun säät lähtee kunnolla kylmenemään, me vaihdetaan kuorihaalari talvimoodiin eli lisätään neppareilla kiinnitettävä vuori haalarin sisäosaan kiinni. Haalarin alle kun laittaa tarpeeksi monta kerrosta vaatetta, niin pärjää myös pikkupakkasilla.

Meidän valinta: Merinovillakerrasto, collegehaalari, fleece kypärämyssy, merinovillaiset pipo ja kaulahuivi, kuorihanskat, villasukat ja kengät sekä kuorihaalari vuorella.

1-vuotiaan syyspukeutuminen

Polarn O. Pyret merinovilla vaatteet koossa 74. Pipo, tuubihuivi, body (saatavilla myös paita) ja housut. Eri värissä saatavilla myös haalari. Tämä setti saatavilla myös vanhan roosan sävyssä.

Ainakin itse olen enemmän kuin tyytyväinen tähän settiin millä lähdetään syksyä kohti! Jännää päästä näkemään Saagan ensimmäisiä ulkoleikkejä nyt syksyllä. ?

VINKKI! 25.-29.8.21 kaikki PO.P:in tuotteet -20 %, myymälöissä ja verkkokaupassa. Etu ei koske PO.P Second Hand -tuotteita. Etua ei voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Lue myös:

Saagan kesävaatteet

Kurkistus Saagan vaatekaappiin – viime kevät

1-v synttärit lähestyy

Nähdään myös Instassa! ??

<3 Salla

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *