Hae
Salla Salmela

Ruokailun uudet tuulet

Saagan ruokailu on viime päivittelyistä muuttunut taas ihan valtavasti. Tämän valtavan muutoksen takana on nimittäin hampaat. Yllätys yllätys, että kaikenlaiset ruoat ovat alkaneet maistumaan nyt, kun hampaita löytyy rivi suusta ja molemmin puolin ylhäältä ja alhaalta. 😅

Saagan ruokailusta lisää täällä.

Tämän lisäksi Saaga täyttää parin viikon päästä yksi eikä ruokarajoitteita enää ole. ❤️ Nyt onkin mielenkiintoista lähteä testailemaan kaikenlaisia ruokia ja koostumuksia Saagan kanssa. Esimerkiksi Saaga maistoi viime viikonloppuna ekaa kertaa leipää ja taaperopatukkaa ja tykkäsi kovasti!

1-vuotiaan ruokailu

1-vuotiaan ruokailu

Ruokailun uusi maailma

Tuntuu, että koko maailma aukesi meidän nenän eteen ja jotenkin tässä vaiheessa on vielä ihan pyörällä päästään mistä aloittaa! Green Planet Astronautsin patukoita meillä on ollut jemmassa kaapissa ja niissä on onneksi ollut pitkät päiväykset. 🙏🏻 Niistä siis aloitettiin ja meni heti ihan super hyvin! Kaikki se yskiminen, kakominen ja pelko ruokailuhetkistä on täysin poissa.

Instan storyjen puolella mainitsin jo aikaa sitten myös gluteenittomista kekseistä, joita läydettiin kaupan hyllyltä ja testattiin. Tämän jälkeen niitä onkin löytynyt meidän kaapista lähes aina. 😅 Saaga syö myös nykyään päivittäin banaania, tomaattia, kurkkua, paprikaa, päärynöitä, luumuja ja oikeastaan ihan mitä vaan ostetaan hevi osastolta. Nyt kun hampailla on helppoa syödä, ollaan tykätty kokeilla vaikka ja mitä, jotka aikaisemmin pelotti kovastikin. Lisäksi lasten hyllyltä ollaan ostettu melkein jokaista naksua ja keksiä testiin. Onhan näitä samoja syöty jo aika pitkään!

*Patukat saatu yhteistyössä

Ruoat on kivempi heittää Tedille, kuin syödä itse.

1-vuotiaan ruokailu

Nyt kun Saaga täyttää ihan parin viikon päästä 1-vuotta, ollaan me myös lähdetty kokeilemaan lehmän maitoa, hapanmaitotuotteita ja oikeastaan ihan kaikkea. Leivälle laitan vähän Oivariinia ja Saaga syö siis aika lailla sitä samaa mitä mekin syödään. Tavallista kotiruokaa. En syynää joka purkkia ja ruokatarviketta suolan määrästä ja rasvan laadusta, vaan ajattelen enemmän logiikalla, kohtuus kaikessa. No karkkia en toki anna, mutta kyllä Saaga on päässyt jo esimerkiksi croissanttia ja juustohampparia pienet palat maistamaan. Ja voin kertoa, että tykkäsi!

jugurttituotteet ovat vielä makuna hieman uusia ja vieraita eikä ne uppoa ihan yhtä hyvin kuin muut ruoat. Toki tässäkin huomaan jo kehitystä tapahtuneen, sillä aikaisemmin jugurttia maistaessa suu jäi kiinni. Ollaan kokeiltu maustamatonta jugurttia ja marjoja, mutta marjoja on kivempi napsia sormilla ja heitellä Tedille. Olen myös tehnyt itse tehtyä smoothieta kotimaisista marjoista ja maustamattomasta jugurtista. Sitä Saaga kyllä ihan mielellään söi. ☺️

Toki edelleen välttelen runsasta suolaa ja sokeria Saagan ruokavaliossa, mutta esim. leipää ostaessa en juurikaan katso paljonko siinä puolikkaassa leipäpalassa suolaa on joka menee sekin puoliksi Tedin suuhun. Saaga on oppinut nimittäin, että koiraa on kiva ruokkia. 😬

Aamulla syödään aamupuuro tai pari kappaletta  kaurasmoothieta. Lisäksi välillä Saaga saa banaania/muita hedelmiä ja vihanneksia ja leipää, jotka toimii myös välipaloina. Päivällä syödään iso purkki valmista ruokaa, tai sitten itse tehtyä ruokaa pieni Iittalan kulhollinen. Iltapalaksi usein syödään itse tehtyä smoothieta tai jugurttia marjoilla koko perhe.

1-vuotiaan ruokailu

Imetyskuulumiset

Siitä onkin hetki aikaa, kun olen viimeksi puhunut imetyksestä ja siitä millaista se meillä tänä päivänä on. Eräälle ystävälle muutama viikko sitten sanoinkin, että Saaga lopettaa tätä menoa tissin syömisen itsekseen. Siinä ei toki ole mitään väärää, mutta oletin, että tässä olisi enemmän hommaa.

Tällä hetkellä imetän Saagan aamuisin, kun nostan hänet meidän väliin heräämään. Päivällä päikkärein jälkeen imetän uudelleen ja jos hyvä tuuri sattuu käymään, syö Saaga joskus myös ennen iltaunia. Maksimissaan siis tissiä syödään kolmesti päivässä usein kaksi. Imetyskerrat vain vähenee vähenemistään ja tuntuu, että jos vain lopettaisin tissin tyrkyttämisen olisi imetys ohi. Saaga ei nimittäin itse pyydä tissille, vaan itse olen aina valmiina sitä antamaan.

En edes tiedä tällä hetkellä milloin haluan lopettaa ihan kokonaan. Mikä olisi hyvä aika juuri meille? Se on vielä pohdinnassa ja tuntuu hieman haikealta. Tiedän, että pitkitän tätä itseni takia. En vielä ole valmis luopumaan meidän ihanista imetyskerroista, vaikka siihen mukaan onkin saatu hiusten repimistä ja naaman lyömistä. 🙃 Lisäksi hieman arveluttaa vielä kalsiumin riittävä saanti muuta kautta.

Tällaista pohdintaa ja ruokapöytäkuulumisia tänään! Ihanaa viikkoa sinne! ❤️

Lue myös:

Vauvan ruokailu – Päivä Saagan lautasella

Meidän imetysmatka – Ensimmäiset 5kk

8kk vauvan imetys – Missä mennään?

Helvetin puuro ja tyhjät tissit

Voihan puuro – Kuinka saada vauva syömään puuroa?

Nähdään myös Instassa! 👋🏻

<3 Salla

2 kommenttia

 1. Krista kirjoitti:

  Olisi kiva kuulla, saako Saaga muita nesteitä päivän aikana, kun imetyskertoja on aika vähän? Lähinnä kaipaisin itselle vinkiksi, kun lähden kohta töihin ja vauva ei suostu juomaan korviketta.

  • sallasalmela kirjoitti:

   Moikka!
   Saaga juo tosi hyvin vettä pillipullosta. Lisäksi nesteinä menee iso kasa smoothieita päivässä sekä jonkun verran myös maustamatonta jugurttia. Nyt kokeillaan vielä kaurajugurttia ja katsotaan miten maistuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *