Hae
Salla Salmela

Kakkosrokote ja matkakuume

Käytiin viime viikolla ottamassa toiset koronarokotteet ja mulle iski paha matkakuume, mutta onko matkustus edelleen kirosana?

Mulla on ikävä sitä tunnetta, kun on perhosia vatsassa ennen lentoa ja sitä odotusta joka on ennen ulkomaanmatkaa, puhumattakaan siitä tunteesta, kun ekaa kertaa henkäisee lennon laskeuduttua keuhkot täyteen ihan eri tuoksuista ilmaa. Mä en tällä hetkellä edes tiedä mitä mieltä olen matkustamisesta. Vaikka kuinka matkakuume jo kolottelee takaraivossa, en silti nyt vielä lähtisi reissuun. Turvatoimet on kyllä hyvin huomioitu, mutta joku siinä edelleen vaan on etten ulkomaan reissuja edes koe vielä mahdollisena vaihtoehtona. Korona ei ole vielä ohi, mutta onko se ikinä? Hieman ristiriitaiset fiilikset siis.

Ilman tätä meneillään olevaa maailmantilannetta me oltaisiin jo katsottu ulkomaanmatka meille lokakuuksi ja lähdetty johonkin lämpöiseen! Mulla on hieman alkanut olemaan ikävä aikaa ennen Saagaa, kun matkustettiin tosi paljon. Olisi aivan ihanaa näyttää nyt Saagalle maailmaa. Ensi keväänä meillä olisi ystävän häät Skotlannissa ja sinne kyllä yritetään päästä. Toivotaan, että maailmantilanne ensi keväänä on jo erilainen, että voidaan yhdistää myös Lontoon reissu häiden yhteyteen. ❤️

Koronarokotteen oireet

Koronarokotteen oireet olivat tällä kertaa vahvemmat ja kyllä me mietittiin ennen rokotukseen menoa, pitäisikö Saagalle järjestää varmuuden vuoksi joku hoitaja, jonka voi tarvittaessa soittaa paikalle. Ei me tähän kuitenkaan päädytty.

Koronarokotteen oireet

Käytiin tosiaan yhdessä Markuksen kanssa ottamassa viime lauantaina toiset koronarokotteet. Ensimmäisestä rokotuksesta pääset lukemaan täältä. Toisin kuin ensimmäisen rokotteen kohdalla, tästä toisesta tuli hieman voimakkaammat oireet. Tästä oltiin kyllä jo tutuilta kuultu ja oltiin henkisesti varauduttu siihen, että oireet ovat vahvemmat kuin ensimmäisestä annoksesta. Eihän se kaikilla pidä paikkaansa ja voi olla ettei jollekin tule mitään, mutta suurimmalla osalla meidän tuttavapiirissä tämä toinen aiheutti enemmän oireilua.

Lauantaipäivä meni kivasti ja melko oireettomasti. Jossain vaiheessa päivää huomasin, että vasen olkavarsi alkaa olla aika kipeä. Illalla en saanut kättä nostettua edes hartialinjaan asti. Olo alkoi olla todella väsynyt ja mulle tuli huono-olo. Menin nukkumaan tavallista aikaisemmin ja sain isoja vilun väristyksiä (kuin olisin kouristellut). Mua oksetti, heikotti, huimasi ja suuta kuivasi. Edes peiton alla ei ollut lämmin. Tässä vaiheessa olisi varmaan pitänyt mitata kuume, mutta halusin vaan nukkua tämän olon pois. Aamulla heräsin hyvin poikkeukselliseen päänsärkyyn. Ihan kuin joku olisi vasaralla takonut päälakea ja kipu heijastui myös takaraivoolle ja ohimolle. Yleensä mulla vain ohimoita jomottelee. Onneksi kipulääkkeillä olo helpotti nopeasti ja oli jo paljon normaalimpi. Iltaa kohden mennessä kaikki oireet olivat jo poissa, myös se olkavarren kipu. Markus kertoi, että sillä oli ollut samat oireet, mutta paljon lievempinä. Isoin oire hänellä puolestaan oli keuhkojen ”kipu”. Parhaiten kipua pystyi kuvailla kuulemma kovan salitreenin jälkeisenä lihaskipuna, mutta keuhkoissa.

Onneksi me otettiin nämä rokotteet! En halua edes tietää millaiset oireet oltaisiin saatu oikeasta taudista! Lisää koronarokotteista kannatta lukea Thl:n sivuilta.

Lue myös:

Korona kotitesti

Some”lääkärit” aina paikalla – ethän jaa hoito-ohjeita somessa!

Sairaanhoitaja jäätelöbonuksilla

Nähdään myös Instassa! ??

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *