Hae
Salla Salmela

Vauvasta taaperoksi

Klassinen kysymys tähän alkuun: Mihin tämä vauvavuosi oikein katosi? ? Eikös siitä ole vasta hetki, kun olin Espoon sairaalassa synnytyspuuhissa ja ponnistin tuota rakasta lastani tähän maailmaan? Ja nyt koko tämän vuoden olen saanut seurata Saagan matkaa vauvasta taaperoksi.

Synnytyskertomuksen pääset lukemaan täältä. Mulla tuli nyt vuoden takaista muistellessa jopa ikävä raskausaikaa ja synnyttämistä! ?

Apua, meillä on taapero!

Saaga täytti tänään 1! Siis oikeasti jo 1-vuotta! Ihan hullua sanon minä. Oon juuri se äiti joka heti aamusta tirautti ensimmäiset kyyneleet ja väkisin koitti halata tuota rimpuilevaa pikku kiipeilijää. Tähän vuoteen on mahtunut niin mahdottoman paljon. Hyviä ja rankkoja hetkiä, mutta en mä voi sanoa, että huonoja hetkiä olisi ollut. Huonompia kuin toiset ja rankkoja kyllä. Tämä on silti ollut elämäni paras vuosi. Parasta tässä ehdottomasti on ollut nähdä kuinka siitä pienestä käsillä harovasta rusinasta on tullut iloinen ja nauravainen sukkien repiä, hapsujen tutkija ja aina hänet löytää jostakin kiipeämästä tai seisomasta hiljaa. Parasta ehdottomasti on se, kun Saaga tietää tekevänsä pahuuksia: hän katsoo mua hymyillen ja lähtee lujaa konttaamaan kohti suunnitelmaansa. Huudan ei ja Saaga pysähtyy NAURAMAAN mulle, välillä hän jopa vilkuttaa mulle (luulee, että tarkoitin hei). Hetken naurettuaan hän jatkaa suunnitelmansa toteuttamista ja hups keikkaa kohta ne kukkamullat onkin siellä lattialla, eikä ruukussa.

Vaikka tänään olikin ihka ensimmäiset synttärit, vietettiin me kuitenkin ihan normaali päivä. Katsotaan olenko se äiti joka käy vielä tällä viikolla ostamassa sen kuuluisan 1v foliopallon läheisestä juhlakaupasta vai pärjätäänkö ilman. ? Sunnuntaina me järjestetään hyvin pienimuotoiset juhlat Saagan kunniaksi ja juhlitaan samalla porukalla, kun nimiäisiäkin juhlittiin viime syksynä.

Uudet taidot

Saaga on oppinut nyt muutaman viikon sisällä nousemaan tukea vasten polviseisontaan, siitä seisomaan ja nyt jo kävelee sohvasta kiinni pitäen pieniä matkoja ja vaihtaa sohvalta pöydän reunaan kiikkumaan ja takaisin. Alastulo on vielä pepulleen kaatumista tai sitten osataan hienosti laskeutua kädet lattialle laittamalla takaisin konttausasentoon, mutta tämä on vielä aika harvinaista. Kaikkea pitkin myös nykyään kiivetään, noustaan seisomaan vaunuja ja kaappeja pitkin ja kohta jo itketäänkin, kun ei uskalleta tulla alas edes siitä seisomis asennosta.

Vaikka tämä päivä nyt vietettiinkin normaalisti, on tämä silti ollut normaalista hyvin kaukana. Tänään jouduin jo sanomaan, että meillä on taapero. Ei vauva vaan taapero. Tämä tuntuu niin vieraalle vielä! Muistelin myös vuoden takaista päivää koko tämän päivän ajan. Vauvavuosi on nyt ohi ja se oli ihana. Vähän jopa jännittää nähdä mitä tulevan pitää. ❤️

Lue myös:

Nimiäiset

1v synttärisuunnitelmat

Kukaan ei sanonut, että vauva-arki on tätä

Saaga 9kk

Saaga 8kk

Saaga 7kk

Lisää synttärikuulumisia Instan puolella, nähdään siis siellä! ❤️

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.