Hae
Salla Salmela

Saaga 1v – Meidän ensimmäiset lasten synttärit

Me juhlittiin eilen Saagaa ja samalla meillä oli elämämme ensimmäiset lasten synttärit. Teemana meillä oli syksy. Juhlat olivat pienet ja tarkoitettu sukulaisille ja kummeille. Juhlittiin nimiäisiä viime syksynä samalla porukalla. Kerron teille nyt vähän lahjoista, tarjoiluista, ja juhlista ylipäätänsä lisää! ?

Lasten synttärit

Ilmapallot juhliin käytiin ostamassa Juhlamaailmasta. Hintaa näille tuli n. 25€

Ensimmäiset lasten synttärit

En valehtele ettenkö olisi ollut aika väsynyt tässä viime aikoina ja synttärijuhlien järjestäminen on tuntunut ihan painajaiselta. Kuitenkin juhlapäivänä multa löytyi puhtia saada juhlat kasaan, itsellenikin mekko päälle ja meikit naamaan. Kirjoitin synttärivalmisteluista aikaisemmin tänne. Lauantai meillä meni siivotessa ja sitä me todellakin tehtiin. Vaihdettiin lakanat ja jopa putsattiin seinät ja kaikki peilit. Käytiin myös hakemassa ilmapallot ja kukat. Sunnuntaina me jatkettiin siivoamista, haettiin kakku ja pistettiin koti juhlakuosiin. Saagan päiväunet jäi todella lyhyiksi ja iltaa kohden alettiin olla kaikki jo todella väsyneitä. Aamun vaunupäikkärit kesti huimat 45 minuuttia ja ennen vieraiden tuloa Saaga sai nukuttua 10 minuuttia ennen kuin ovikello herätti. Onneksi Saaga kuitenkin jaksoi hyvin juhlat ja itkua ei juurikaan kuulunut. ❤

Synttäritarjoilut

Tarjolla näissä 1v juhlissa meillä oli karjalanpiirakoita ja munavoita, kanasalaattia jota sai itse tuunata, Lindtin suklaata, käsintehtyjä macaronseja, suklaakakkua, vauvan muffineja ja hedelmätarjotin. Melko simppelit tarjottavat siis, mutta kaikille löytyi jotakin. Kakku ja macaronsit me tilattiin valmiina ja kaikki muu tarjottava hoidettiin itse. Mulla meni hetkellisesti fiilis, kun näin meidän tilaaman kakun. Se ei todellakaan ollut sellainen, kun oltaisiin haluttu ja ensi kerralla täytyy olla vielä tarkempi ohjeissa jotka leipurille annetaan. Pääasia kuitenkin, että juhliin saatiin kakku ja päästiin laulamaan Saagalle kakun ympärillä.

Päätin tehdä myös Saagalle jotain syötävää, koska kakku ei oikein vielä sopinut ruokavalioon. Päädyin tekemään Annin Uunissa -reseptillä mustikkamuffinsseja vauvalle ja kyllähän Saaga niistä tykkäsi! Resepti muffinsseihin löytyy tästä.

Lasten synttärit

Pöydän koristeina me käytettiin vaahteranlehtiä, kurpitsoja ja ananaskirsikoita.

Lasten synttärit

Synttärilahjat

Saaga sai aivan ihania muistamisia hänen tärkeimmiltä ihmisiltä ja mulla pääsi itku, kun näin miten paljon ajatusta ja vaivaa lahjoihin oli nähty. Kirjoitin itse viime vuonna ennen joulua lahjaideoita vauvalle. Pääset lukemaan jutun tästä.

Saaga sai lahjaksi:

 • 3 uutta kirjaa
 • Korin jossa oli Disney paita, mustat legginsit, vauvan keksejä, taaperopatukoita ja toimintakortit joissa oli yhteistä tekemistä vuodeksi eteenpäin jokaiselle kuukaudelle yhdessä kummivanhempien kanssa
 • Itse neulottu ja kirjailtu villapaita ja Donsje kauristossut
 • Itse tehty talvimaailma lyhdyn sisälle
 • Brion xylofoni ja palikkapelle
 • Rahaa omalle tililleen

Itku oli herkässä jo siinä kohtaa, kun sain Saagan toiselta kummitädiltä kortin, johon oli liimattu vuosi sitten Saagan syntymäpäivänä kerättyjä lehtiä ja näpertänyt omin pikku kätösin viime keväästä asti Saagalle neuletta. ? Toinen kummitäti antoi omaa aikaansa toimintakorttien muodossa (kuva alempana). Musta on ihanaa, että kummit varmistavat sen, että näkevät meitä ja varsinkin Saagaa ihan varmasti ja järjestävät aikaa. ❤ Nämä oli kyllä ihan parhaat lahjat mitä saatiin enkä ikinä itse olisi keksinyt näin ajattelevaisia lahjoja. ❤

Jopa paketit olivat kauniita ja niihin oli todellakin nähty vaivaa. ?

Lahjakori kummitädiltä

lasten synttärit

Lahjakorissa olleet toimintakortit, jossa oli vuodeksi eteenpäin yhteistä tekemistä. ?

lasten synttärit

Toimintakorttien etupuoli

Itse tehty neule ja kortti, johon oli liimattu vuosi sitten syntymäpäivänä kerättyjä lehtiä. ❤?

Kolme uutta kirjaa kotiutui meille myös. Kirjat ovatkin olleet tässä talossa kovalla käytöllä, joten oli ihanaa saada vaihtelua! Pikkukarhu ja isokarhu kirjasta tuli heti yksi lemppareista.

Lisäksi Saaga sai muutaman Brion lelun. Pelle oli heti kiva, kun sen sai purkaa uudestaan ja uudestaan.

Nämä ensimmäiset lasten synttärit olivat siis varsin onnistuneet ja kivasti ollaan saatu tähteitä syödä tämä päivä ja eilinen ilta. Saaga simahti sänkyynsä jo tuntia ennen normaalia nukkumaanmeno aikaa, joten selvästi juhlat oli rankat myös päivänsankarille. Seuraavat taas vuoden päästä! ❤

Lue myös:

20 lahjaideaa vauvalle

Helppo marjajuustokakku

Vauvasta taaperoksi

Nimiäiset

Nähdään myös Instassa! ?

<3 Salla

2 kommenttia

 1. krissstiina kirjoitti:

  Mikä kakussa oli vikana? Omaan silmään näyttää upealta.

  • sallasalmela kirjoitti:

   Ei vastannut mitään siitä mitä pyydettiin. Lisäksi täyte oli myös väärä. Tuntui ettei meidän toiveita oltu kuunneltu ollenkaan, mutta onneksi juhlat onnistui silti hyvin ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.