Hae
Salla Salmela

Hormonaalinen hiustenlähtö – Sain hiukseni takaisin!

Mun on pitänyt jo pitkään puhua teille mun hiuksista ja siitä kuinka vihdoin olen ”saanut ne takaisin”. Kyllähän sitä tässä vauvavuotena on peilistä itseään katsonut hieman epäuskoisena, kun normaalisti mulla on aina ollut hyvinvoiva tukka. Kun erilaiset tehohoidot ja hiusnaamiot eivät enää auttaneetkaan tulin siihen tulokseen, että tämä nyt todennäköisesti on se hormonaalinen hiustenlähtö josta kaikki puhuu.

hormonaalinen hiustenlähtö

Mulla on aina ollut ihan super paksut hiukset, joten omalla kohdallani vaikka hiuksia lähtikin, sai sen peitettyä hyvin. Nyt lapsen ollessa 1-vuotias, hiukset ovat taas hyvässä kunnossa.

HIukset vauvavuotena – hormonaalinen hiustenlähtö

Raskauden aikana mun hiukset voi super hyvin! Ne kiilsi, oli vahvat ja kaikin puolin terveen tuntuiset. Musta jopa tuntui, että ne oli raskauden aikana paremmassa kunnossa kuin normaalisti! Hiusten lähtö ja hiuksen rakenteen muuttuminen johtuu estrogeeni hormonin romahtamisesta synnytyksen jälkeen ja hiusten lähtö onkin pahimmillaan usein kolmen kuukauden kuluttua synnytyksestä. Synnytyksen jälkeen elinvoima hiuksista alkoikin hiipua ja niistä alkoi tulla kuivat ja kärsineen näköiset hamput. Lisäksi otsaan ja korvien läheisyyteen alkoi kasvamaan pieniä ”vauvahiuksia”, jotka onneksi sai peitettyä.

Koko vauvavuoden olen kriiseillyt hiusteni kanssa. Koko elimistön hormonitasapaino oli tietysti sekaisin ja imetyksen kunnolla käynnistyttyä hiukset alkoivat muuttua kuiviksi, ohuiksi, likaisen näköisiksi ja sellaisiksi hamppumaisiksi takkukasoiksi. Hiuksia myös jossain vaiheessa tipahteli enemmän, mutta ei missään vaiheessa niin, että olisin sitä ihan kunnolla huomannut. Enemmän hiusten laatu muuttui paljon huonommaksi ja hiuksista tuli ohuet (eli yhtä kuin hiuksia tippui). En käyttänyt mitään ravintolisää erikseen hiuksia varten, vaan lapsen ollessa vuoden ikäinen hiukset alkoivat taas näyttämään vahvoilta ja terveiltä.

Apua hiustenlähtöön

Tein pitkän etsinnäin googlen syövereihin ja etsin ratkaisuja joita itse voisin tilanteessa koittaa, jos hiukset edelleen olisivat ohuet. Tietysti aina pitää miettiä omalla kohdalla voiko oman äitiysvitamiinin rinnalle ottaa vielä lisäksi hiuksille tarkoitettua vitamiinivalmistetta vai voisiko omaan ruokavalioon lisätä vielä lisää palkokasveja ja viljatuotteita. Nämä ovat hyviä biotiinin ja sinkin lähteitä, jotka suoranaisesti vaikuttavat hiusten kuntoon. Moni hiusvitamiini sisältää myös kollageenia. Kollageeni on proteiini, jota meidän kehoissa on luonnostaan, joten tuotteiden ei pitäisi olla haitallisia. Tällaisia vitamiinivalmisteita ei kuitenkaan ole testattu raskaana olevilla eikä imettävillä, joten oman harkinnan mukaan kannattaa näitä miettiä.

Näistä seuraavista tuotteista löysin parhaat arvostelut: HairLust ei sisältänyt mitään kiellettyä raskaana oleville tai imettäville, mutta vitamiinien määrä on huomattava äitiysvitamiinien rinnalle. Puhdas + -sarjan tuotteita olen itse käyttänyt pitkään, mutta Puhdas+ Beauty kollageeni & biotiini sisältää nimenomaan sitä kollageenia, jota oman harkinnan mukaan voi käyttää. Saman kaltaisia tuotteita on markkinoilla paljon. Suurimmassa osassa ei imetyksen ja raskauden aikaisesta käytöstä lukenut mitään. On hyvä muistaa, että tuloksia vitamiinivalmisteiden käytöstä tulee odottaa vasta noin kolmen kuukauden kuluttua aloituksesta eikä pikakuureja ole.

Lue myös:

Parhaat hiustenhoidon tuotteet

Imetyksen loppuminen 1v kanssa

Mun lemppari kosmetiikkatuotteet

Nähdään myös Instassa! 👋🏻

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *