Hae
Salla Salmela

Kodin säilytysratkaisut

Ajattelin vähän esitellä meidän kodin säilytysratkaisuja ihan avainkulhosta vaatekaappiin. Säilytysratkaisut ovat itselleni tärkeitä ja voin sanoa, että suorastaan vihaan pöydällä lojuvia tavaroita joille ei ole paikkaa. Todennäköisesti jokaisella on kodissa se yksi paikka (voisin veikata, että ulko-oven läheisyydessä) johon kertyy kaiken näköistä tavaraa jolle ei ole paikkaa. Sitä helposti ajattelee, että: ”no jätän tämän tähän ja katson myöhemmin mihin sen laittaisin”. Kaikista ärsyttävimpiä ovat esimerkiksi mainosten alelappuset, joita et halua kantaa koko ajan mukana, mutta et halua laittaa niitä mihinkään säilöön, koska sieltä ne eivät löydy. Lopulta ne makaavat viikko tolkulla siinä keittiön pöydällä kunnes päiväys menee vanhaksi ja heität ne roskiin.

Meidän kodin säilytysratkaisut

Makuuhuone

Mä rakastan koreja ja silmää miellyttäviä säilytysratkaisuja. Makuuhuoneessa me huomattiin heti, etä yksi liukuovellinen peilikaappi ei tule riittämään kaikille meidän vaatteille, petivaatteille, tyynynpäällisille, pyyhkeille, jne. Ostettiin muuttoviikolla meille Ikeasta Malm sänky vetolaatikoilla. Vetolaatikoissa meillä on tällä hetkellä pyyhkeet, koristetyynynpäälliset, Saagan pyyhkeet sekä petivaatteet. Liukuovikaapista meiltä löytyy vaatteet, vuodevaatteet sekä ylimääräiset tyynyt. Kaikissa meidän kodin liukuovikaapistoissa on Elfan säilytysjärjestelmät. Tykkään vaihtaa vuodenajan mukaan sisustusta ja täten mulla on aina ekstra tyynyjä piilossa, kun haluan vaihtaa esimerkiksi jouluksi uudet tyynynpäälliset sohvalle. Sängyn vetolaatikoissa tavarat pölyyntyvät jonkin verran, mutta sellaiset jotka ovat paljon käytössä eivät juurikaan kerkeä pölyyntymään.

säilytysratkaisut

Makuuhuoneen liukuovikaapin säilytysratkaisut ovat vielä hieman puutteelliset ja kaappi epäsiisti.

säilytysratkaisut

Sängyn vetolaatikot ovat oiva lisä makuuhuoneeseen.

Eteinen

Eteisessä meillä on Ellokselta ostettu Kave Home naulakko, jossa on myös hyllytaso. Tässä päällä meillä on juuttikori, jossa me pidetään kaikki meidän avaimet. Avainkori on huippu idea, koska kukaan ei herää siihen jos illalla myöhään joku pudottaa avaimet kulhoon tai kolistelee niitä puista avainkaappia vasten. Kansi myös siisteyttää ulkonäköä eikä ei niin esteettinen avainrykelmä näy. Eteisen naulakko on ihan paras vieraita varten sekä me säilytetään myös koiran hihnaa tässä. Eteisessä meillä on myös kaksi isoa peililiukuovellista kaappia. Toisessa me säilytetään meidän ulkovaatteet ja kengät ja toisessa työkalut, lääkkeet, koiran tavarat, kynttilät, maljakot, siivoustarvikkeet, jne. Tässä kaapissa meillä on lapsilukot (kuva alla).

säilystysratkaisut

Ellokselta ostettu Kave Home naulakko

säilystysratkaisut

Avainkulho ostettu Kämp Galleriasta

säilystysratkaisut

Eteisen kaappi, joka sai lapsilukon muutama viikko sitten, kun Saaga oppi avaamaan kaappeja.

Lapsilukko ostettu Clas Ohlsonilta

säilytysratkaisut

Olohuone

Olohuoneessa meillä on Lundian kaapisto. Säilytystilaa on kivasti ja tässä me säilytetään meidän kirjat, tärkeät paperit, leffat, pelit, kameratarvikkeet, tietokoneet, jne. Myös tulostin on täällä piilossa. Lundian päällä meillä on omat laatikot mulle sekä Markukselle. Lisäksi meillä on nimikoidut laatikot ohjekirjoille ja toisessa lukee sekalaista. Tänne me laitetaan kaikki paperit joille me ei vaan yksinkertaisesti keksitä muuta paikkaa, mutta ne täytyy säilyttää ainakin toistaiseksi.

säilytysratkaisut

Kuva eteisestä olohuoneeseen ja ruokatilaan

säilytysratkaisut

Olohuoneessa meidän omien laatikoiden lisäksi meillä on kori kaikenlaisille latureille ja elektroniikalle, jota tulee käytettyä tiuhaan.

Keittiön tasolla meillä on laatikko, johon kerään sen kaiken tilpehöörän eli ne alelappuset ja huulirasvat jotka aina pyörivät pöydillä. Tämä on ostettu Finnmarista.

Keittiö

Keittiössä meillä on kierrätyslaatikko joka miellyttää ainakin omaa silmää. Keittiön kierrätyspisteet olivat valmiiksi niin pienet, että ei sinne olisi mahtunut kuin yksi kierrätyspiste sekajätteen lisäksi. Tämä on ostettu Verkkokauppa.comista ja tässä on kolme kierrätysboksia. Me kierrätetään täällä lasi, metalli ja pahvi. Keittiön allaskaapissa meillä on sekajäte, muovi, paperi ja biojäte kaikki ängetty todella epäkätevästi. Keittiön kaapeissa me myös halutaan pitää siisti järjestys ettei alle jää vanhenevaa tavaraa. Tämä koskee varsinkin kuivakaappia. Kuivakaapin järjestelin viime keväänä ja pääset kurkkaamaan jutun täältä.

Saagan tarvikkeet meillä on Tripp trappin alla ostetussa Ikean Trofast laatikossa. Poissa silmistä, mutta silti lähellä, kun näitä tarvikkeita tarvitaan monta kertaa päivässä. Täällä me säilytetään naksut, vesipullo, ruokalappu, D-vitamiinisuihke, kosteuspyyhkeet, jne.

säilytysratkaisut

Kierrätyslaatikko roskille

säilystysratkaisut

Laatikkoon mahtuu kolme kierrätyslaatikkoa.

säilytysratkaisut

Kuivakaappi on järjestetty Clas Ohlsonin säilystyslaatikoilla.

säilytysratkaisut

Meidän Tripp trapp sai Ikean laatikon avuksi järjestyksen pitämiseen.

säilystysratkaisut

Ainoa haitta tässä on se, että Saaga on oppinut repimään tämän alas. 🙈

Saagan huone

Saagan huoneessa on myös liukuovikaapisto jossa on kaikki Saagan tarvikkeet. Lisäksi kaapista löytyy mm. paketointitarvikkeita ja ylimääräisiä säilytyskoreja. Saagan pieneksi menneet vaatteet sekä isompaa kokoa olevan käyttöä odottavat vaatteet säilytän äitiyspakkauksessa. Lelut Saagalla on koreissa lattialla. Olohuoneessa meillä on toinen korillinen leluja, jotta eri puolella on vähän erilaisia leluja eikä niihin heti kerkeä kyllästymään.

säilystysratkaisut

Kannellinen kori on Sostrenegrenestä

säilytysratkaisut

Saagan vaatekaapista

Kylpyhuone

Kylpyhuoneen sisustuksesta kirjoittelinkin jo jonkin aikaa sitten. Löydät jutun täältä. Plussana mainitsin jo silloin isot säilytystilat. Muistan, kun muuttopäivänä totesin Markukselle, että vihdoinkin, mun kaikki purkit mahtuvat tänne peilikaappiin ja vielä tänäkin päivänä puolet peilikaapista on tyhjillään. 😅 Tilaa siis löytyy. Lisäksi meillä on isot allaskaapit sekä korkea pyykkikaappi. Pyykkikaapista me otettiin alimmainen pyykkikori pois ja laitettiin meidän vaipparoskis sinne. Helpompaa näin, kun lattioilla on mahdollisimman vähän tavaraa.

säilytysratkaisut

Tällaiset säilytysratkaisut meiltä löytyy! Toivottavasti sait jotain ideoita oman kodin säilytykseen! Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa sinne! ❤

Lue myös:

Kodin syyssisustus

Meidän koti

Keittiön esittely

Kylpyhuoneen + ja –

Helppohoitoiset viherkasvit

Nähdään myös Instassa! 👋

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *