Hae
Salla Salmela

Saimme soiton päiväkodista – Nyt se sitten alkaa!

Puhelin soi keittiön pöydällä ja vastaan pikaisesti ajatuksella: ”äh taas joku puhelinmyyjä”. Puhelimen toisessa päässä kuuluukin lempeä naisen ääni: ”Saaga olisi tervetullut tänne *** päiväkotiin marraskuun ensimmäisestä päivästä alkaen”. Nyt se päiväkoti sitten alkaa. Huhhuh! En ollut varautunut tähän ollenkaan. En olisi vuosi sitten uskonut, että laitetaan meidän 1-vuotias päiväkotiin.

1 vuotias päiväkotiin

kiireellinen hakemus päiväkotiin

Haettiin kiireellisenä lokakuun alussa päiväkotipaikkaa, kun Kela päätti myöntää mulle starttirahan ja tuli käsky pistää firma pystyyn viikossa. Kiirehän siinä tuli ja tietysti kiinteät kustannukset alkoi pyörimään nopeasti, joten niitä töitäkin on pystyttävä tekemään. Saagan on siis aloitettava päivähoito. Markuksen isyysvapaat loppuu nyt lokakuun lopussa ja marraskuun alussa meidän molempien pitäisi taas tehdä töitä (toki minun jo nytkin). Päiväkotiryhmän opettaja soittelee meille ensi viikolla ja päästään vähän juttelemaan päiväkodin aloituksesta ja mitä pitää huomioida, kun päikky aloitetaan. Päästään keskustelemaan tutustumiskäynnistä ja siitä ryhmästä. Onneksi meillä on apuna myös isovanhemmat jotka voivat päiväkodin lisäksi katsoa Saagan perään. Nyt meidän ei tarvitse laittaa koko viikoksi Saagaa hoitoon.

Vielä puoli vuotta sitten ajattelin päiväkodista ihan eri tavalla. Ajattelin myös etten laittaisi Saagaa ainakaan ennen tammikuuta päiväkotiin. Iso ryhmäkoko, flunssakierre, resurssipula ja kaikki muu meneillään oleva vaikutti aika negatiivisesti omaan mielikuvaan päiväkodista. Mietittiin myös perhepäivähoitajaa yhtenä vaihtoehtona. Päädyttiin nyt kuitenkin lopulta kunnan päiväkotiin ja laittamaan jo Saaga hoitoon. Saagasta on tullut ihan älyttömän reipas. En kuvitellut, että Saaga muuttuisi näin nuorena jo reippaaksi ja kavereiden kanssa leikkiväksi pikku taaperoksi, joten päiväkoti alkoi tuntumaan kivalta vaihtoehdolta. Kotona leikitään samoja leikkejä päivästä toiseen.

edessä uusi arki – 1 vuotias päiväkotiin

Saaga on vielä tosi pieni, joten päätettiin kotona, että olisi parempi jos Saaga olisi vain osan viikosta päiväkodissa. Sitten, kun homma lähtee paremmin sujumaan ja jos Saaga vaikka itse pyytää päästä päiväkotiin, katsotaan asiaa uudelleen. Kaikessa rauhassa siis ja onneksi yrittäjänä on joustavat aikataulut. ❤ Kyllä mua silti jännittää. Miten Saaga siellä pärjää ja mitä tykkää olla päiväkodissa? Kai hoitajat ovat mukavia ja sydämellä tässä mukana? Kai Saagasta pidetään hyvää huolta? Ei kai mekin jouduta siihen flunssakierteeseen, jossa kaikki muut ovat? Todennäköisesti joudutaan…

Ensi viikolla tutustumiskäynnin jälkeen ollaan taas viisaampia ja ehkä paremmin mielin mennään kohti päiväkodin alkua. Huh! Tähän isyysloman loppuunhan tuli paljon hommaa! Tunteet heittää ihan laidasta laitaan ja välillä ajatus tuntuu hyvältä ja toisessa hetkessä taas mietin, että miten muuten kuin päiväkodin aloituksella tästä tilanteesta oltaisiin voitu selvitä. Uskon kuitenkin, että Saaga lopulta tykkää olla päiväkodissa. Saaga rakastaa kavereita ja saman ikäistä seuraa. Saagasta on tullut paljon rohkeampi ja innokas tutkimaan kaikkea uutta. Parasta päiväkodin aloittamisessa kuitenkin on kaikki ne uudet taidot ja jutut mitä Saaga tulee oppimaan. Sellaisetkin mitä itse en edes osaisi ajatella, opettaa tai tarjota Saagalle. Huikeaa, että meillä on tämänkin alan vahvoja ammattilaisia tarjolla.

Me ruvetaan tarroittamaan päiväkotitavaroita ja miettimään miten me tullaan kaikki meneillään oleva hoitamaan. Uutta rytmiä ja arkea kohti siis!👋

Kivaa viikonloppua sinne sateesta huolimatta! Kerron sitten myöhemmin miten meillä lähtee sujumaan päikyn aloitus. ☀

Lue myös:

Mitä meille kuuluu?

Vauvasta taaperoksi

Saagan 1v synttärit

Mitä äitiysloman jälkeen?

1v uhma ja äitiyden tunteet

Nähdään myös Instassa! 👋

<3 Salla

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Siitä se lähtee ❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *