Hae
Salla Salmela

Torstai

Meidän torstai aamu lähti käyntiin aika vauhdikkaasti nimittäin päästiin tutustumaan tänään ekaa kertaa Saagan uuteen päiväkotiin. Päiväkodin aloituksesta kirjoitin aikaisemmin tänne.

Perheblogi

Saaga heräsi aamulla jo kuuden jälkeen. Katoin kelloa ja totesin Markukselle, että sun vuoro käydä. Meillä on ollut muutama hieman itkuisempi yö taas takana hyvän putken jälkeen, joten yöt tuntuu taas ihan extra rankoilta. Markus haki Saagan meidän väliin jatkamaan vielä unia tunniksi ja seitsemän jälkeen me herättiinkin koko porukka. Oltiin eilen ostettu kaupungilta mantelicroissantit aamupalan ohelle ja aloitettiin aamu mukavasti kahvilla ja croissanteilla. Kahvikone jylisi taustalla ja mulla vähän kädet tärisi. Mua jännitti lähteä katsomaan millainen päiväkotiryhmä Saagaa odottaa. Oltiinhan me käyty jo viime viikonloppuna vähän tutkimassa pihaa, mutta sisällä ei oltu käyty eikä tietenkään tavattu vielä ketään. Päiväkodin opettajan soitosta puhuin viimeksi täällä.

Päiväkotia kohti

Lähdettiin hipsimään vähän ennen yhdeksää kohti päiväkotia, johon meiltä on vain 10 minuutin matka kävellä. Tämä oli iloinen yllätys, että saatiin päiväkotipaikka niin läheltä näin nopealla aikataululla. Päiväkodin ovella meitä odotti päiväkotiryhmän opettaja. Saatiin molemmat vanhemmat mennä tutustumiskäynnille toki maskien kanssa, mutta oli ihanaa, että päästiin! Tämäkään ei ole ollut mahdollista korona-aikana. Keskusteltiin vähän päiväkodin rytmistä, ryhmästä, hoitajat esittelivät itsensä ja päästiin kiertämään tilat.

Tilat olivat kyllä kivat! Kolme isoa tilaa joista yksi oli ruokailutila, mutta sinnekin oltiin järjestetty leikkivälineitä, jotta huonetta pystyi käyttämään muuhunkin. Yhdessä huoneessa oli pelkkää leikkitilaa ja kolmannessa oli laatikkosängyt päikkäreitä varten sekä leluja. Pienille oli pihalla oma aidattu alue jossa oli hiekkalaatikko, keinut ja liukumäki. Eteiseen Saagalle oli jo laitettu oma lokero nimellä ja sänkykin löytyi jo nimellä varustettuna.

Saagan ryhmästä oli tänään paljon lapsia pois ja yksi hoitaja oli myös lomapäivällä. Muutamaan lapseen ehdittiin tutustumaan ja vaikuttaa siltä, että Saaga saa kyllä hyviä kavereita. Saaga tulee olemaan ryhmän pienin, mutta ihanan lämpimän vastaanoton hän sai. ❤️ Seuraavaksi nuorin on Saagaa muutaman kuukauden vanhempi. Vanhin oli jo kolme vuotias ja moni on siirtymässä isojen ryhmään ensi vuoden puolella.

Ylipäätänsä päiväkodista jäi hyvä fiilis ja tämä helpotti hieman omaa oloa maanantaita ajatellen. Eihän meillä mitään verrokkia ole rinnalle mihin verrata, mutta päiväkoti vaikutti oikein viihtyisiltä ja pienen alkukankeuden jälkeen Saagakin lähti tutkimaan varovaisesti paikkoja. Opettajaa eikä muita lapsia juurikaan vierastettu, mutta enemmän oltiin sivusta katselijoita. Sellainen Saaga toki normaalistikin on.

töitä, töitä

Päiväuniaikaan me lähdettiin Saagan kanssa kotiin päin. Saaga nukahti vaunuihin ja meillä oli pari tuntia aikaa hoitaa työjuttuja. Kuvailtiin muutaman kampanjakuvat ja lähetin muutamat luonnokset yrityksille. Vastailin s-postikasaan ja sitten Saaga heräilikin jo päiväunilta. Me ollaan aika hyvin päästy päiväkodin rytmiin, eli päiväunet Saagalla on 12-14.

Nyt mulla oli hetki aikaa istahtaa alas ja kirjotella vähän meidän jännittävästä päivästä. Päiväkodin tutustumiskäynnin jälkeen jäi kyllä hyvä fiilis. Hieman työntekijöiden välillä näytti olevan kismaa, mutta onneksi se ei välittynyt lapsiin ja kaikki jakoivat kyllä hyvin huomiota lapsille. ❤️ Huomenna me käydään tutustumassa uudelleen vielä päiväkotiin, käydään pieni keskustelu opettajan kanssa ja täytetään parit paperit.

Sanonpahan vaan, että odotan kyllä innolla ylihuomista! Päästään Markuksen kanssa nollaamaan ja jätetään Saaga ensimmäistä kertaa isovanhemmille yökylään. Me lähdetään puolestaan hotelliin yöksi ja syömään viiden ruokalajin illallista. Siitä on jo muutama vuosi aikaa, kun näin on viimeksi tehty. Mua ei edes jännitä Saagan yön yli hoitoon jättäminen, vaan nyt mun tekee vain mieli nauttia hetki! Ensi viikolla alkaa kuitenkin ihan uusi arki. ❤️

Perheblogi

Kivaa loppuviikkoa sinne! 😍

Lue myös:

1 vuotiaan syyspukeutuminen

Päivä Saagan lautasella

Saagan lelukorin sisältö

Arkihöpinät – Mitä meille kuuluu?

Nähdään myös Instassa! 👋

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *