Hae
Salla Salmela

2X helppo joulu jälkiruoka herkutteluun

Kaipaatko illan sarjamaratoneihin nopeaa jouluista syötävää tai yllätysvieraille pikavauhtia valmistuvaa jälkiruokaa? Tässä olisi muutama helppo joulu jälkiruoka idea, jotka on nopea ja helppo valmistaa sekä vievät kyllä makean nälän mennessään. Mulla meni näiden valmistuksessa 5 minuuttia!

Näitä jälkiruokia on myös helppo tuunata, kun vaihtaa vain rahkan maun. Esimerkiksi Valiolla on ihania makuja nyt kauppojen kylmähyllyissä. Sellainen varoituksen sana, että nämä olivat kyllä makeita, vaikka sokeria en lisännytkään. Me tehtiin neljän hengen annokset kahteen lasiin eikä kumpikaan jaksettu syödä niitä kerralla. Suosittelen siis annoksia neljälle. Toisaalta olipahan seuraavallekin päivälle vielä jälkkäriä jääkaapissa valmiina. En siis valita!

helppo joulu jälkiruoka

2X helppo joulu jälkiruoka

Suklaamurumousse

Tarvikkeet 4:lle:

 • 2 dl kuohukermaa
 • 200 g vanilja rahkaa
 • Taloussuklaa murua
 • Muutama tippa vanilja uutetta
 • Koristeeksi taloussuklaa murua ja Fazerin konvehti

Ohje:

 1. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon rahka.
 2. Lisää rahkaseokseen taloussuklaamurut sekä vaniljauute. Kääntele lastalla sekaisin.
 3. Nostele neljään lasiin ja koristele. (Kuvassa annos kahdessa lasissa)

helppo joulu jälkiruoka

Piparkakkurahka lasissa

Tarvikkeet 4:lle:

 • 2 dl kuohukermaa
 • 200 g piparkakku rahkaa
 • 1 tl Piparkakkumaustetta
 • 0,5 tl kanelia
 • Koristeeksi Fazer Thins sekä tähtianiksia

Ohje:

 1. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon rahka.
 2. Lisää rahkaseokseen kaneli ja piparkakkumauste. Kääntele lastalla sekaisin.
 3. Nostele neljään lasiin ja koristele. (Kuvassa annos kahdessa lasissa)

helppo joulu jälkiruoka

Meiltä löytyy kaapista aina kuohukermaa sekä nyt joulun alla me ollaan myös ostettu Valion maustettuja rahkoja. Irish Cream & Coffee rahka on myös hyvää ja siitä saisi myös oivan jälkiruoan! Joulupöytään me aiotaan tehdä taas tänä vuonna piparijuustokakku joulupöydän tähdeksi. Se oli nimittäin älyttömän hyvää viime vuonnakin.

Nyt mä lähden viimeistelemään tuota meidän piparkakkutaloa ja toivon, että saadaan se tänään valmiiksi. Me ei olla hetkeen mahduttu tuohon meidän ruokapöydän ääreen syömään, kun se on ollut täysin piparkakkutalon ja sen koristeiden peitossa jo viikonlopusta asti. Ihanaa iltaa sinne ja toivottavasti näistä resepteistä oli apua siihen makean nälkään. Ihanaa herkutella jouluna! ?

Katso myös muut reseptit jouluun:

Piparijuustokakku – joulupöydän tähti

Maailman paras pannari

Suklainen banaanileipä

Päärynä-kaura omenapaistos

Suklainen leipävanukas

Maailman parhaat suklaakeksit

Nähdään myös Instassa! ?

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.