Hae
Salla Salmela

1,5 vuotias – Enää ei kiinnosta pituus ja paino

Saaga on tänään jo 1,5 vuotta. Huh! Viime viikolla päiväkodista kotiin kävellessä jo mietin, että esittäydyn nykyään päiväkoti-ikäisen lapsen äitinä. ? Olen hieman järkyttynyt tästä. ?

Saagan kasvun myötä mun kiinnostukseni painon ja pituuden seuraamiseen on mennyt. En enää samalla tavalla odota neuvolakäyntejä ja uutta lukua neuvolakorttiin, vaan nykyään odottaa kasvussa enemmän niitä uusia taitoja joita voi ylpeänä siellä neuvolassa mainostaa. ? Kyllä se lapsi sieltä kasvaa oli luku mikä tahansa, mutta enemmän olen nyt fiiliksissä uusista sanoista ja taidoista. Eilen Saaga oppi kaverilta peppu plätsin (eli itse vedetään jalat alta ja hypätään pepulleen) ja tämän päivän aikana jo viisi uutta sanaa! Tässä vaiheessa kehitys on ihan HUIMAA! Jos vauva-aikana tuntui, että tämä kasvaa nopeasti niin nyt se vasta kasvaakin.

Oman lapsen kasvun seuraaminen on parasta mitä tiedän. Ei se ulkopuolelle tunnu niin ihmeelliseltä, vaikka sitä into pinkeänä kaikille haluaa esitelläkin.

puolitoista vuotiaan kehitys – Mitä on opittu viimeisen kuukauden aikana?

  • En edes tiedä montako kymmentä sanaa
  • Juomaan kahvallisesta mukista
  • Käyttämään jo todella sujuvasti lusikkaa
  • Käärimään hihat, kun käsky käy käsien pesulle
  • Riisumaan itse (niin hyvin kuin vain osaa)
  • Ottamaan juoksuaskeleita
  • Kävelemään ulkona sujuvasti ulkovaatteissa ja kengissä
  • Tekemään palapelejä niin, että palat oikeasti osuvat koloihin

Sain saman pituisen listan vauva-aikana puolesta vuodesta! Kehitys on siis valehtelematta ihan huimaa.

Liikkuminen ja puhe alkoi meillä aika samoihin aikoihin. Kävely opittiin 1v 4kk iässä ja siitä parani yöt. Meidän huonojen öiden vaiheesta pääset lukemaan täältä. Myös Itkupotkuraivarit ovat hieman rauhoittuneet. Kirjoitin niistä aiemmin tänne. Puhetta eli siis yksittäisiä ymmärrettäviä sanoja alkoi tulla enenevissä määrin heti kävelyn oppimisen jälkeen aika lailla käsi kädessä. Nyt sanoja tulee, mutta juoksuaskeleita tulee jo myös. En edes muista enää sitä aikaa, kun Saaga ei edes vielä kävellyt, vaikka siitä on vasta noin kaksi kuukautta. ?

puolitoista vuotiaan kehitys

Mekko ja panta: Newbie

puolitoista vuotiaan kehitys puolitoista vuotiaan kehitys

Lue myös:

Saaga 1 v – ensimmäiset lasten synttärit

Vauvasta taaperoksi

Lapsen neuvolakortti VS omani!

Itsensä näköinen äitiys ja äidiksi kasvaminen

Nähdään myös Instassa! ?

<3 Salla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.